Produk Sabun Untuk Kulit Sensitif Terbaru Di Malaysia 2017

Ramai sangat yang mengadu susah nak jumpa produk sabun untuk kulit sensitif terutama untuk kulit bayi. Untuk bayi yang mempunyai kulit sensitif, sudah tentu ibu bapa perlu lebih peka dan cerewat dalam memilih produk sabun yang sesuai. Disebabkan antibodi yang masih lemah, kulit bayi sangat mudah kehilangan air, kering dan dijangkiti bakteria.

Kasihan bayi jika ibu bapa tersalah pilih produk yang tidak sesuai malahan beracun pula. Kebanyakan produk sabun untuk bayi mengandungi bahan terlarang yang disembunyikan seperti sodium lauryl sulfate (SLS). SLS adalah sejenis ejen pembersih di dalam sabun yang bertindak mencuci dengan mengeluarkan buih yang banyak. Kalau anda perasan ada sesetengah sabun yang banyak buih, ada pula yang tidak. Haaa….disini la bezanya.

Selain SLS, kulit bayi yang sensitif juga perlu dilindungi dari bahan-bahan seperti :

  • lauryl sulfate sodium salt
  • lauryl sodium sulfate
  • sodium dodecyl sulfate
  • sodium n-dodecyl sulfate

Ini semua adalah bahan yang biasa digunapakai di dalam produk sabun untuk bayi kerana ianya lebih murah dan menghasilkan buih yang banyak.

Sini nak bagitahu satu RAHSIA. Banyak produk sabun mandian bayi yang harganya lebih murah sebenarnya ada bahan kimia berbahaya yang boleh menyebabkan kanser. Pernah tak baca pengakuan Johnson & Johnson yang produk bayi yang mereka keluarkan ada bahan kimia Quaternium-15 dan 1,4 dioxane (karsinogen penyebab kanser, vertigo, masalah kulit etc.)? Lepas ramai ibu bapa (kes di luar negara) dapat tahu dan buat kempen boikot, baru lah J&J mula buat formula baru untuk produk Johnson Natural yang tak pakai bahan kimia bahaya tu. Tapi J&J siap pesan harganya takkan sama sebab natural ingredients sangat mahal. Nampak tak??????

Produk Sabun Untuk Kulit Sensitif Terbaru Di Malaysia 2017

Baru-baru ini, syarikat suplemen terkenal Shaklee Corporation telah melancarkan satu produk sabun untuk kulit sensitif yang dirumus khas untuk bayi anda! Produk SHAKLEE BABY dijamin SELAMAT dan semulajadi, ORGANIK dan LEMBUT untuk kulit bayi.

produk sabun untuk kulit sensitif (2)

produk sabun untuk kulit sensitif (1)

produk sabun untuk kulit sensitif (3)

Produk SHAKLEE BABY adalah lengkap terdiri daripada:

1. SHAKLEE BABY Gentle Wash

Sabun mandian bayi Gentle Wash diformulasi khas untuk membersihkan kulit bayi yang lembut dan sensitif. Ia menjadikan masa mandi selamat dan menyeronokkan. Gentle Wash di adun menggunakan chamomile, lavender dan aloe vera organik. Mandian yang lembut ini bukan saja melegakan kulit, tetapi turut memberi ketenteraman dan ketenangan kepada si manja. Ianya dijamin tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti.

produk sabun untuk kulit sensitif (18)

produk sabun untuk kulit sensitif (8)

2. SHAKLEE BABY Soothing Lotion

Soothing Lotion membantu mengekalkan pipi gebu si manja dan kelembapan jari-jemarinya dengan losyen yang lembut ini. Ianya diadun khas menggunakan chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik. Losyen ini telah diuji dan sangat sesuai digunakan bagi bayi yang mempunyai masalah kulit sensitif seperti eczema, allergik dan ruam susu. Ia juga mudah diserap ke dalam kulit tanpa kesan minyak. Juga sangat sesuai untuk orang dewasa yang turut mempunyai alahan kulit.

produk sabun untuk kulit sensitif (20)

produk sabun untuk kulit sensitif (9)

3. SHAKLEE BABY Massage Oil

Nak si manja anda tidur lena? Massage oil ini terdiri daripada campuran organik yang terbukti mampu memberi rasa tenang kepada bayi agar mendapat tidur yang lena. Minyak urut yang sangat lembut ini juga sememangnya sempurna untuk mengurut bayi anda selepas mandi atau pada bila-bila masa yang perlu. Ia dirumus khas menggunakan minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile, yang memberikan sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang. 

produk sabun untuk kulit sensitif (19)

produk sabun untuk kulit sensitif (10)

Produk sabun untuk kulit sensitif ini adalah yang terbaru di pasaran Malaysia dan merupakan satu-satunya produk yang telus memberitahu setiap bahan yang digunakan secara terperinci. Janji Shaklee:

produk sabun untuk kulit sensitif (21)

<<< PRODUK INI TERHAD!!! DAPATKAN SEGERA. HANYA PERLU KLIK ICON DI BAWAH >>>

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima-kuala-kurau-ipoh

Klik ikon di atas jika anda inginkan maklumat lanjut tanpa perlu save nombor saya. Respon pantas akan diberikan khas untuk produk ini.

Leave a Reply