Tips Pilih Produk Hilangkan Jeragat Dengan Cepat

Jeragat bukan sahaja menjadikan kulit wajah dipenuhi dengan tompok-tompok hitam tetapi juga menyebabkan tona kulit tidak sekata. Sebelum pilih produk hilangkan jeragat, anda perlu tahu 6 punca jeragat terlebih dahulu.

1. Sinaran Matahari

 • – Sinaran matahari baik untuk kesihatan kulit kerana mengandungi Vitamin D, tapi hanya ketika awal pagi sebelum pukul 10 sahaja.
  – Selebihnya, sinaran yang berlebihan menyebabkan sel kulit rosak kerana terlebih pigmen melanin.
  – Sel-sel aktif yang mengeluarkan pigmen hitam dipanggil melanocytes.
  – Ini disebabkan oleh sinar UVA (aging) dan UVB (burning) yang menembusi lapisan dermis dan epidermis kulit.
  – Sinar inilah yang menyebabkan berlakunya pigmentasi dan membentuk jeragat.
  – Sinaran matahari yang melampau juga menjadi punca kanser kulit.

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat-12

2. Kehilangan Kolagen

 • – Di bawah lapisan kulit (epidermis) ada kolagen semulajadi yang berfungsi merawat tisu dan sel kulit yang rosak atau mati.
  – Kolagen ini la yang membuatkan kulit kita sentiasa anjal, lembap dan anti-jeragat.
  – Tapi bila usia meningkat, kebolehan bdan untuk menghasilkan kolagen semakin berkurang atas faktor pemakanan tak seimbang, pencemaran dan juga rutin penjagaan kulit yang salah.
  – Lama-kelamaan kolagen tidak lagi dihasilkan. Kulit yang tidak mempunyai kolagen akan kelihatan kusam dan menggalakkan pembentukan jeragat.

3. Kosmetik Murahan

 • – Penggunaan alat solek yang murahan dan tidak berkualiti boleh menyebabkan permukaan kulit menjadi nipis.
  – Apabila kulit nipis, sinar UV amat mudah menembusi kulit sehingga ke lapisan dermis dan merosakkan sel kulit.
  – Begitu juga kosmetik yang mmepunyai bahan terlarang seperti merkuri, hydroquinone, plumbun dan paraben. Kesemua bahan ini menjanjikan kesan pantas tetapi memudaratkan.
  – Berhati-hati memilih kosmetik, yang murahan biasanya diperbuat dari bahan mentah yang tidak berkualiti dan sintetik.

4. Hormon Tak Seimbang

 • – Jeragat juga berkait rapat dengan perubahan hormon. Ada banyak kes jeragat mula tumbuh ketika hamil yang dipanggil ‘mask of pregnancy’.
  – Sesetengah jeragat akan hilang sendiri apabila hormon kembali stabil, namun banyak juga yang kekal dan semakin bertambah pula.
  – Pengambilan pil hormon seperti pil perancang juga menyebbakan hormone tak seimbang dan mengakibatkan jeragat. Ini yang ramai tak tahu. Sedar-sedar je mukadah ada jeragat.

5. Ubat-ubatan

 • – Ada sesetengah pesakt yang perlu mengambil ubat dalam dos yang tinggi. Antara kesam sampingan ubat adalah pembentukan jeragat. Ini kerana keupayaan sel-sel kulit terjejas untuk merawat dan menghasilkan sel kulit baru.

6. Hypothyroidism

 • Hypothyroidism adalah keadaan apabila kelenjar tirod tidak dapat menghasilkan hormon tirod dengan baik. Kelenjar tiroid adalah salah satu kelenjar endokrin yang terbesar dalam tubuh badan manusia. Kelenjar tirod bertindak membebaskan banyak hormon yang penting bagi keperluan fungsi badan. Oleh itu, ganguan terhadap fungsi tirod akan menyebabkan banyak masalah kesihatan yang lain termasuklah masalah kulit yang melibatkan jeragat dan jerawat.

Tips Pilih Produk Hilangkan Jeragat

Menurut pakar kulit, selain rawatan laser pengambilan protein yang berkualiti, vitamin C dan vitamin E adalah penyelesaian terbaik untuk hilangkan jeragat. Ini kerana, punca jeragat di atas kebanyakkannya tidak dapat dielakkan. Jadi, tubuh badan perlu dilengkapi dengan vitamin dan protein yang mencukupi untuk hilangkan jeragat dari dalam kerana jeragat terbentuk dari lapisan kulit dalam (dermis). Maka sekiranya ingin memilih produk hilangkan jeragat, pilih produk yang mampu merawat jeragat dari dalam, selain memakai perlindungan dari luaran (sun protection).

 1. Protein

  Protein adalah makronutrient yang sangat penting. Ia diperlukan oleh badan untuk membina sel-sel kulit yang baru. Dan merawat sel-sel yang telah rosak disebabkan oleh 6 punca di atas.

 2. Vitamin C

  Berdasarkan satu kajian terhadap sekumpulan 35 orang yang mengalami jeragat yang diberikan masker Vitamin C di seluruh wajah, 75% daripada mereka menunjukkan kadar baikpulih melanin yang lebih baik. Vitamin C berfungsi membantu penghasilan kolagen semulajadi di bahagian dermis dan epidermis.

 3. Vitamin E

  Vitamin E adalah vitamin larut lemak. Ia bertindak melindungi lapisan permukaan kulit dari kerosakan akibat sinaran matahari. Vitamin E akan menyerap sinar UV yang berbahaya supaya tidak merosakkan sel-sel kulit. Ia juga membantu menghilangkan parut kesan jeragat.

 4. Anti Oksida

  Anti oksida tidak perlu dikenalkan lagi. Ia menyihatkan dan membekalkan tenaga kepada semua sel-sel di dalam badan terutama sel kulit yang baru. Apabila sel kulit sihat, ia dapat merawat dan memperbaharui lapisan dermis dan epidermis dengan baik.

 5. Collagen

  Untuk menggantikan kolagen yang hilang, pengambilan collagen sebagai produk hilangkan jeragat juga sangat berkesan. Apabila collagen sentiasa ada, jeragat tidak lagi terhasil.

<<< Antara mereka yang berjaya dengan produk hilangkan jeragat Shaklee >>>

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat-8

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat-2

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat-5

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat-9

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat-4

Percayalah! Anda pun boleh dapat result yang sama macam mereka di atas. Produk hilangkan jeragat dari Shaklee ni memang betul berkesan. Dapatkan produk ini segera, klik sahaja gambar di bawah:

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat-14Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat-13

Eh tunggu! Anda tak tahu nak pilih set yang mana? Atau anda nak beli dengan harga yang lebih murah tak? Diskaun 25% khas untuk yang hubungi saya. Cuma klik gmbar di bawah.

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima-kuala-kurau-ipoh

Leave a Reply